heidi@heidinosteopatia.fipuh. 044 9717670
Online-ajanvarausVaraa aika
Heidin Osteopatia

Minusta

minusta

Olen valmistunut osteopaatiksi Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta 2013. Aikaisemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti. Fysioterapeutiksi valmistuin samasta koulusta 2007. Tiedonjanoani fysioterapian opinnot eivät sammuttaneet vaan jatkoin osteopatian koulutusohjelmaan parin työssäolovuoden jälkeen. Osteopaatin koulutus kestää neljä vuotta ja koulutuksessa erikoistutaan tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimiseen ja manuaaliseen hoitoon. Molemmat koulutukset ovat Valviran terveydenhuollon ammattilaisrekisteri Terhikissä. Olen sekä Suomen fysioterapeutit-liiton että Suomen Osteopaattiliiton jäsen. 

Fysioterapeuttina olen työskennellyt neurologisten, ortopedisten ja geriatristen sekä sisätautiosaston potilaiden kanssa monissa eri Helsingin sairaaloissa. Lisäksi olen työskennellyt yksityisvastaanotolla erikoisryhmänä tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivät asiakkaat.

Alun perin kiinnostukseni ihmiskehoon heräsi joogaharjoitukseni myötä. Aloitin astangajoogan harjoittelun 2002. Myöhemmin mukaan tulivat vinyasa flow ja YIN-jooga. Kiinnostuin kehon toiminnasta ja siitä miksi keho toimii tietyllä tapaa tietyissä tilanteissä. Joogaharjoituksen edistyessä ja syventyessä rupesin itsekin ohjaamaan joogaa ja anatomiset lisäopit olivat tarpeen, joten innostuin hakemaan fysioterapiakouluun. Nykyään joogaharjoituksen lisäksi harrastan tanssia sekä ajoittain akrobatiaa. Harrastusteni myötä olen erityisesti kiinnostunut paljon liikkuvuutta vaativien lajien vaikutuksista kehoon ja näiden ongelmakohtien hoitamisesta. Joogaharrastus ja anatomia ovat yhdistyneet loistavasti joogaopettajakoulutuksissa, joissa opetan toiminnallista anatomiaa tuleville joogaopettajille.

Olen ohjannut erilaisia joogaryhmiä reumajoogasta astangajoogaan, antanut yksityis- ja yritystunteja sekä Suomessa että Thaimaassa. Minulla on kokemusta monenlaisten ihmisten ohjaamisesta sekä heidän erityistarpeista.

Lisäkoulutusta olen hankkinut klassisesta osteopatiasta. Lisäksi olen opiskellut lantion alueen toimintahäiriöitä ja näiden hoitamista osteopaatti Jean-Pierre Barralin ja Renzo Molinarin opetuksessa. Muita lisäkoulutuksia olen opiskellut erilaisista manipulaatioista, faskiaalisista hoitotekniikoista, kraniaaliosteopatiasta, ääreishermojen tutkimisesta ja hoidosta. Osteopatialiiton kevät- ja syyskoulutuksissa olen käynyt säännöllisesti vuodesta 2014 lähtien. Olen opiskellut lääkäri Tapani Rahkon hyvänlaatuisen asentohuimauksen-kurssilla asentohuimauksen testaamisen ja hoitamisen.

Tällä hetkellä opiskelen faskian tutkimista ja hoitoa ostepaatti Paolo Tozzin opetuksessa. Faskiaopinnot ovat neliosainen kurssikokonaisuus, josta olen käynyt kaksi osaa ja seuraavat kaksi ovat vuonna 2023. Kurssilla käydään monipuolisesti erilaisia faskia-tekniikoita, jotka soveltuvat hyvin mm. kroonisiin tuki- ja liikuntaelinkipuihin ja -jäykkyyksiin, urheilijoiden ja arpien hoitamiseen.

Olen aloittanut kouluttautumaan 2016  Kinetic Control- koulutussarjassa, jossa opiskellaan kehon eri osien liikekontrollihäiriöitä, näiden testaamista ja korjaamista yksilöllisillä harjoitteilla. 2022 olen saanut päätökseen KC-kurssisarjan, jonka viimeinen osa oli SI-nivelen tutkiminen, manuaalinen hoitaminen ja terapeuttinen harjoittelu. Kinetic Control- koulutuksissa olen siis käynyt alaselän- ja lonkan alueen, niskan ja olkapään sekä rintakehän ja kylkiluiden, polvi-nilkka, kyynärpää-ranne, SI-nivelen liikekontrollihäiriöiden testauksen ja yksilöllisen harjoittelun.

Keväällä 2014 valmistuin NLP practioner:ksi ja 3.9.2017 valmistuin NLP Master practisioner:ksi

Kehitän jatkuvasti osaamistani osteopatian ja fysioterapian lisäkoulutuksissa.

Heidi Hautala
osteopaatti, fysioterapeutti, joogaohjaaja