heidi@heidinosteopatia.fipuh. 044 9717670
Online-ajanvarausVaraa aika
Heidin Osteopatia

Fysioterapia

fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on auttaa asiakasta saamaan mahdollisimman hyvä toiminta- ja liikkumiskyky. Fysioterapiassa tuetaan asiakkaan aktiivista otetta omasta terveydestään. Fysioterapiassa käytetään terapeuttista harjoittelua asiakkaan omahoidon tueksi.

Onko sinulla toistuvia alaselkäkipuja, niska-hartiaseudun kireyttä ja päänsärkyjä? Terapeuttinen harjoittelu on todettu hyväksi menetelmäksi vähentämään kipuja ja lisäämään kehon toimivuutta tuki- ja liikuntaelinsairauksissa. Terapeuttinen harjoittelu voi olla voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä tai neuromuskulaarista kontrollia lisäävää ja vahvistavaa harjoittelua. Harjoitteet valitaan aina yksilöllisesti ja harjoittelussa edetään helpoimmasta vaikeampaan harjoitteeseen.

Kinetic Control


Kinetic Control- menetelmä on australialaisten fysioterapeuttien kehittämä. Se perustuu toiminnalliseen anatomiaan ja biomekaniikkaan sekä tieteellisiin tutkimustuloksiin asiakkaiden tutkimisen ja hoidon suhteen. Kinetic Control- menetelmässä arvioidaan tarkasti liikkeen hallintaa ja mahdollisia puutteita, jotka aiheuttavat toistuvia kiputiloja esimerkiksi alaselässä. Arvioinnin perusteella pystytään valitsemaan tarkat harjoitteet juuri ongelma-alueeseen. Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja tehokkaita! Kinetic Control menetelmällä pystytään hyvin hoitamaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja, jotka haittaavat päivittäisiä toimintoja(istuminen, nostaminen, kurkottelu) tai liikuntaharrastusta (esimerkiksi joogassa toistuvat taaksetaivutukset aiheuttavat kipua ja painetta alaselässä).

Tyypillisempiä vaivoja, joita vastaanotolla hoidetaan, ovat alaselän ja lantion kiputilat, niska-hartian seudun ja olkapään kiputilat sekä alaraajan(lonkka, polvi, nilkka) hallinnan ongelmat sekä kivut.

Olen käynyt Kinetic Control- koulutussarjassa seuraavat kurssit: alaselän ja lonkan alueen, niskan ja olkapään sekä rintarangan ja kylkiluiden, polvi-nilkka ja kyynärpää-ranne sekä SI-nivelen liikekontrollihäiriöiden testauksen ja harjoitteet -kurssit. Toisin sanoen olen käynyt koko Kinetic Control-kurssisarjan.

Kinesioteippaus


Kinesioteippaus on Japanissa 1970-luvulla kehitetty hoitomuoto, jota käytetään lihastoimintahäiriöiden hoitamiseen ja kivun lievittämiseen. Kinesioteippaus perustuu lihaskalvon ja lihasten väliseen toimintaan. Kinesioteippauksella voidaan lisätä kivuliaan nivelen kivutonta liikelaajuutta, optimoida lihasten oikeaa toimintaa, lisätä aineenvaihduntaa, vähentää kipuja ja lisätä asentotuntemusta kehossa ja näin avustaa lihaksia toimiaan oikein. Kinesioteippausta voidaan käyttää raajanivelten erilaisissa kiputiloissa, ryhtiteippauksia, nivelten asentojen korjauksissa sekä turvotuksissa. Kinesioteippauksella pystytään jatkamaan hoitovaikutusta myös hoidon jälkeen. Teippauksessa käytettävä teippi on elastista ja hengittävää, joka sallii nivelen liikkeen. Teippi kestää myös suihkun ja saunan.